Kurban Etinin Sindirimi Nasıl Kolaylaşır? Diyetisyen Güneş’ten İpuçları/
Facebook’da Paylaş
Twitter’da Paylaş
Whatsapp’da Paylaş
Zonguldak’ta diyetisyen Gizem Güneş, Kurban Bayramı’nda et tüketimi konusunda dikkat edilmesi gerekenleri vurguladı. Özellikle etlerin hemen tüketilmesinin sindirim sistemini zorladığını belirten Güneş, etlerin dinlendirilmesinin önemine dikkat çekti. Kurban kesiminin ardından etlerin, en az 24-48 saat boyunca +4 derecede buzdolabında bekletilmesi gerektiğini söyledi. Güneş, “Kurban etlerini hemen tüketmek sindirimi zorlaştırır, bu da mideyi ve karaciğeri gereksiz yere yorar,” diye belirtti.
Etleri Marine Etmek Sindirimi Kolaylaştırıyor/
Facebook’da Paylaş
Twitter’da Paylaş
Whatsapp’da Paylaş
Marine işleminin, pişirme sırasında etin yapısındaki zararlı bileşenleri azaltabileceğini anlatan Güneş, “Biberiye, limon, zeytinyağı gibi malzemelerle etleri marine ederek, zararlı içeriklerin oluşumunu engelleyebiliriz. Biberiye, içerdiği antioksidanlar sayesinde etin oksidatif etkilerini azaltır ve karaciğerin yükünü hafifletir,” diye açıklamada bulundu.
Et ve Yoğurt Birlikte Yenebilir mi?/
Facebook’da Paylaş
Twitter’da Paylaş
Whatsapp’da Paylaş
Halk arasında etle yoğurdun aynı anda yenmesinin zararlı olduğuna dair yaygın bir inanış bulunuyor. Ancak, Diyetisyen Gizem Güneş, bu görüşün bilimsel bir dayanağı olmadığını belirtiyor. “Yapılan son araştırmalar, yoğurdun probiyotik içeriğinin etin sindirimine yardımcı olduğunu gösteriyor. Hazımsızlık gibi sorunları engeller ve midenin pH dengesini sağlar. Bu yüzden et ve yoğurdu birlikte tüketmek gayet uygun,” diyerek, ev yapımı yoğurt tüketmenin daha faydalı olduğunu belirtiyor.
Zerdeçal, Limon ve Su Karışımıyla Yağ Sindirimini Hızlandırın/
Facebook’da Paylaş
Twitter’da Paylaş
Whatsapp’da Paylaş
Güneş, sindirim sisteminin daha verimli çalışması için zerdeçal, limon ve su karışımını öneriyor. “Bir su bardağı ılık suya bir dilim limon ve yarım çay kaşığı zerdeçal ekleyerek, safra üretimini artırabilir ve yağların daha hızlı sindirilmesini sağlayabilirsiniz,” diyen Güneş, bu karışımın bayram boyunca daha sağlıklı bir sindirim süreci sunacağını vurguluyor.
Kahvaltıyı Atlamayın!/
Facebook’da Paylaş
Twitter’da Paylaş
Whatsapp’da Paylaş
Güneş, bayram sabahları kahvaltının asla atlanmaması gerektiğine dikkat çekti. “Araştırmalar, kahvaltıyı atlayanların bayramda gün içinde yüzde 25 daha fazla yemek yediğini gösteriyor. Protein ağırlıklı bir kahvaltı ile güne başlamak, sindirimi düzenler. Yumurtayı bol yeşillik ile tüketmek demir emilimini artırabilir. Kırmızı etle birlikte yeşilliklere limon sıkarak C vitamini alımını artırabiliriz. Bu şekilde sindirimin daha iyi olmasını sağlayabiliriz,” diye ekledi.
Haber Kaynak : CNNTURK.COM
“Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır.”